Cine crede bazaconiile că avem 30% în sondaje? O să ieșim pe locul 3 în alegeri!

”Eu sunt un om care, în general, nu fac prozelitism, nu fac parte din grupări. Asta am crezut că este situația PNL și am spus-o. Eu nu fac parte din structurile de conducere să fac cum spun ei: ”Domnule, numai în partid se spun chestiile astea”. Am spus tot timpul și îmi asum ce spun. Faptul că domnul Ludovic Orban consideră că nu este adevărat, e treaba domniei sale. Spunându-mi-se că nu sunt un creștin democrat care am vrut să fac o fracție în partid, am dat o replică dură, dar până la urmă adevărată. Oi fi creștin, dar nu sunt cretin. Când ești creștin îți iubești familia, soția, copiii, biserica și automat și autoritatea locală. Asta nu înseamnă că mă duc în aventuri pe referendum pentru că această poveste este o aventură. Referendumul nu are nici câștigători, nici perdanți, decât în momentul în care te poziționezi ca lider de partid crezând că vei obține niște beneficii electorale. Nimeni nu va obține beneficii, nici măcar cei care s-au poziționat NU. Poporul român are o cultură, indiferent că ești creștin-ortodox sau catolic, sau altă confesiune, noțiunea despre familie și despre căsătorie, este întipărită în ființa noastră, nu trebuie să ne spună nimeni ce trebuie să facem și cum trebuie să facem.

Poziția mea nu este legată doar de referendum. Vreau să vă spun că derapajul acesta de a conduce un partid numai atacând PSD-ul și liderul său, fără să vii cu soluții pentru români, nu te duce absolut nicăieri. De la plângeri penale ale unui lider de partid către prim-ministrul României spunând că s-a consultat cu niște prieteni, apoi punând conducerea pe care o controlează să-i valideze această chestiune complet deplasată, de la toate chestiunile legate de atacurile la Curte sau plângeri penale în Parlament, eu cred că nu sunt soluții pentru PNL și nici pentru români. Din acest motiv am considerat că trebuie să facă o schimbare. Eu nu i-am spus să fac personal înapoi, i-am spus să facă un pas înapoi în modul de a gândi cum se conduce PNL. Dacă sunt supărați domnia sa și alți colegi, e problema lor. Eu nu am nicio chestiune de reproșat, nu am trădat niciodată partidul, n-am făcut blat cu PSD-ul niciodată, deci lucrurile nu stau într-o zonă a dorinței mele de a obține ceva, eu nu mai candidez. Ori, dacă nici măcar să îmi spun problema nu am voie și nici măcar să le atrag atenția, înseamnă că oamenii nu au niciun gând în ceea ce privește viitorul PNL. Noi facem politica acum, în 2018, exact ca la sfârșitul secolului 20, în anii 95-96. Atunci a dispărut PNȚCD. Faptul că avem 30% în sondaje, cine crede asemena bazaconii? Punerea în vârful partidului a unor oameni care nu au nicio valoare politică declarată și dovedită este o chestiune vizibilă. Nu știu de ce trebuie să suport eu această lipsă de toleranță”, a declarat liberalul pentru PSnews.ro

În altă ordine de idei, Cezar Preda a dezvăluit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, și cum a pornit ”răscoala” de duminică seara, împotriva liderului PNL, Ludovic Orban.

”Vă pot da o explicație pe care nu a dat-o nimeni până acum. Mesajul nostru a plecat… noi avem un grup pe whatsapp, unul din grup a postat acest apel, acest #ajunge, și am zis că îmi place și îl postez. Și am postat câți am postat, 8-9. Nu am vrut să facem un puci, o frondă. Am postat pur și simplu simultan toată lumea. Un mesaj plecat simultan cu zeci de mii de vizualizări, e un mesaj puternic. Trebuie să ții cont de el”, a dezvăluit acesta.

Nu în ultimul rând, chestionat dacă șeful liberalilor ar trebui să demisioneze din fruntea partidului, Cezar Preda a susținut că Ludovic Orban ar trebui să facă un pas înapoi în contextul în care va susține că ”va merge exact așa cum a mers până acum”.

”Eu nu sunt adeptul unei demisii personale, fizice. În general, demisiile sunt lucruri care se fac în momentul în care ceea ce ți-ai propus și obiectul pe care vrei să îl atingi, nu îl poți realiza. Eu cred că PNL are nevoie de o schimbare, ori și domnul Ludovic Orban se poate schimba. Eu nu prea cred, personal. e o șansă pe care partidul o ia în considerare. Nu mă interesează demisiile lui Orban decât în contextul în care spune să va merge exact așa cum a mers până acum că o să câștigăm alegerile. Eu cred că o să ieșim pe locul 3 în alegeri”, a conchis liberalul Cezar Preda.

 

Sursa:  PSNews.ro 

Lasă un răspuns